Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Pane Steinere. Připouštíte že nejste odborníkem na danou problematiku, ale názor už máte jasný. Není jeden z  problémů politické scény, že o zásadních otázkách rozhodují laici? Nerozumím Vaší narážce na vyšetřování ve Švýcarsku (nebyli vyšetřováňi současní majitelé) a poznámka o miliardách uhlobaronů mi přijde jako útok na nejnižší lidské pudy - závist. Kvalitní politik by pak dokázal korigovat zisky těžařů daní z vytěženého nerostu.Věc není v žádném případě černobílá. Váš názor není podložen žádnou nezaujatou studií (a o tu bych očekával, že se politik opře). Netěžit znamená urychleně hledat řešení pro vytápění panelových domů (uhlí pro teplárny má jiné parametry), čímž musí dojít k výraznému zdražení. Netěžit znamená zatížit státní rozpočet (daně z dobývacího prostoru, vytěženého nerostu, dan ze zisku, odvody za zaměstnace atd.). Sociální dopad by měl být taky zohledněn....za kvalitnější životní prostředí si někteří lidé rohlíky nekoupí. Chápu že je pro některé občany přesidlování velmi nepříjemné, ovšem já bych svůj dům za lepší vyměnil. Navíc je zajímavé kolik zaměstnanců v dotčených obcích pracuje na šachtě a kolik je v těchto obcích nezaměstnaných. Myslím si že by bylo vhodné vyčíslit přibližnou sumu o kterou státní rozpočet přijde a pak svá slova zopakovat. Řešit situaci na první pohled lidsky a možná i trochu líbivě znamená že si za takové rozhodnutí musím připlatit. Celá situace se dá parafrázovat na příkladu zadluženého člověka, který si jako milovník ekologie běží koupit na leasing nové hybridní vozidlo.

1 0
možnosti
PP

No tak je to jistý !  KDU je proti prolomení limitů = to je promne hlavní důvod proč nevolit KDU.   Člověk z Mostu, kde je už takto velká nezaměstnanost,je proti prolomení limitů ?

0 0
možnosti
LS

L11e74o 40S54t95e37i84n87e81r

30. 9. 2013 18:04

Ano, člověk, který se narodil a žil v komunisty vybudovaném panelovém městě je proti těžbě uhlí. Dokonce člověk, jehož otec by celý život elektrikářem na povrchovém dole, člověk který nezná šachtu pouze z obrázků. A proč? Pravě pro výše uvedené, s několikrát opakovanou poznámkou - nejsem odborníkem na danou oblast a rád si vyslechnu věcný argument (ne argument, máme nezaměstnanost, tak pojďme zbořit pár obcí a měst a těžme uhlí, jelikož uhlobaroni brečí. Mimochodem říká Vám něco kauza privatizace MUS a vyšetřování ve Švýcarsku. Jsou to zajímavé informace a rozhodně těm uhlobaronům a politikům na ně napojených nejde vůbec o ty nezaměstnané. :-(

.

0 0
možnosti

Cožpak, ať se klidně to uhlí vytěží. Ale ať z toho stát něco má. Nemůže přece dotovat soukromou firmu, aby to vytěžila. To bych si radši počkal, až začne surovinová krize, a teprve pak obnovil těžbu. Anebo už neobnovil, pokud už mezitím budou jiné zdroje (aspoň se ušetří krajina).

0 0
možnosti
SS

A topit budete cim?

1 0
možnosti
LS

L80e12o 68S82t47e71i56n35e52r

29. 9. 2013 20:42

A kdo Vám řekl, že je nedostatek uhlí? Uhlí jak ve světovém měřítku, tak i u nás je dostatek. Jak jsem psal nejsem odborníkem v této oblasti, ale jedna osoba znalá mi řekla toto: uhlí, je nedoceněný nerost, který jenom hlupák spaluje

0 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Jsem obyčejný občan, kterému není lhostejný, kde a jak žije. Jelikož nejsem spokojený se současným stavem společnosti, tak se snažím být aktivní - dát lidem Víru, Naději, Lásku a Radost. Velkou oporou mi je rodina a spousty přátel, kteří smýšlejí podobně.

Můj přístup k životu je, že se máme tak, jak si zasloužíme. Mé současné heslo je "Občané Nejsou ovce!"

Seznam rubrik