Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Steinere, neschovávejte se zaobčany. Profesionální podavač trestních oznámení jste Vy anapsal-li jsem na FB, že i profesionální udavač, myslel jsem Vás.Neschovávejte se v poli slunečnic za občany. Jste to Vy, LeoSteiner a nikoli občané, který zastupitelstvo co zastupitelstvodramatickým hlasem přednáší svá obvinění a já netvrdím, žena to nemáte právo a ani netvrdím, že v některých věcechnemáte pravdu. Já jen říkám, že Vaše trestí oznámení navšech 28 zastupitelů, kteří rozhodli na základě důvodovýchzpráv odborných pracovníků Krajského úřadu Ústeckého kraje astanoviska advokátní kanceláře, je Vaší záležitostí typu PR.

Tímto exhibicionistickým trestnímoznámením výrazně devalvujete často oprávněnou kritiku. Vkonkrétním případě měl Ústecký kraj ve své koncepcizahrnutou propagaci a tu by také realizoval i bez přispění z ROPSeverozápad. Je pravdou, že jsem kritizoval předchozí rozsah aobjem takto připravené propagace a jsem rád, že se investicesnížila cca na polovinu v době, kdy jsme o tom v zastupitelstvurozhodovali. 28 zastupitelů rozhodovalo mezi třemi variantami a ztěchto tří variant vybralo tu pro Ústecký kraj nejúspornější,jejíž objem byl o 50 % nižší než souběžně navrhovanévarianty. Ústecký kraj, pokud vím, do této chvíle realizovanýprojekt využil a nadále bude využívat. Jen ve Spojených státechpři jednom vysílání, jak je doloženo na Krajském úřaděÚsteckého kraje, shlédly dané spoty 2 mil. lidí, a stejně takse spoty využívaly v ČR v jiných krajích. Ve statistickýchúdajích ČSÚ byl zaznamenán nárůst nových turistů doÚsteckého kraje v následujících obdobích o 19 %. Ve srovnánís ostatními kraji byl Ústecký kraj na 1. místě co do počtunových turistů. Tudíž jsem nezaznamenal, že by Ústeckému krajivznikla škoda a Vaše trestní oznámení se mě osobně dotklo.Nikdy jsem nefiguroval v žádné kauze, byl jsem členemzastupitelstva Ústeckého kraje 12 let od roku 2000, vždy jsem sestavěl a budu stavět proti korupci a neefektivním investicím aťto bylo a je v městském zastupitelstvu, kraj

1 1
možnosti

L98e74o 33S93t55e15i44n73e90r

13. 1. 2014 13:04

Pane Foldyna, 

v úvodu děkujiza vaši rychlou reakci. Nabízel jsem vám veřejnou debatu na toto téma, ovšem itato možnost je pro mne přijatelná.

Než stručně v bodechzareaguji, tak odlehčím tuto diskusi sdělením, že byl jsem to právě já, kdo vásna tiskové konferenci pochválil, že jste byl jediný, kdo si dovolil tentoprojekt veřejně zpochybnit.

Stručná má reakce:

·        Za celý život jsem podal 3 trestní oznámení, kdejedno směřuje k soudu, druhé bylo odloženo a třetí právě toto. Všechnyjsem zveřejnil na svých webových stránkách.

·        Projekt, který obhajujete, prošetřovala policiea společně se státní zastupitelstvím ho poslala na konci loňského roku k soudu. ·        Podání tomuto trestnímu oznámení předcházelomnoho aktivit, které měly jediný cíl – přinutit Ústecký kraj, aby hledal aktivněviníky miliardových škod v eurodotacích a tyto škody vymáhal (4 neúspěšnáhlasování v Zastupitelstvu ÚK, petice Odpovědnost a důslednost, kteroupodpořilo 1400 občanů ÚK, krajské referendum Platit musí viníci, kterépodpořilo téměř 7000 občanů kraje,…..). Do dnešního dne ÚK, ačkoliv o škodáchhovoří, tak je nevymáhá, ačkoliv je to jeho zákonná povinnost. ·        V případě tohoto projektu je hledání viníkůa případná náhrada škod těmito viníky velmi zjednodušený proces, jelikožpolicie viníky našla a soudy nyní budou s konečnou platností rozhodovat,zda došlo ke spáchání trestného činu. Ústeckému kraji by stačilo, aby sepřipojil k tomuto řízení jako poškozený. Později je jednak cesta v občansko-právnířízení mnohem komplikovanější a rovněž běží lhůty na promlčení možnosti škodyvymáhat. Ústecký kraj, jako poškozený v této věci, to do dnešního dneodmítá. ·        Tvrdíte, že ÚK škoda nevznikla. Dovolím siupozornit na toto fakta. Ústecký kraj získal na tento projekt 85% dotaci s tím,že na projekt bude z rozpočtu ÚK uvolněno 6.496.821,- Kč.  Vaším rozhodnutím ze dne 27.6.2012 jstezvýšili podporu o 17 mil. Kč. Ptám se proč? Protože projekt odmítla financovatEU. Proč ho odmítla? Protože projek

1 0
možnosti

J93a64n 51H77a54n96á91k

12. 1. 2014 15:25

Pane Steinere, naprosto s Vámi souhlasím a výlev pana Foldyny považuji stejně směšný, jako když někdo oznamovatele korupce označí v hanlivém záměru za bonzáka. Ostatně proto, a to Vy to moc dobře víte, jsem projekt Bonzák Korupce realizoval.

O Vaší vlně trestních oznámení jsme naše příznivce informovali, zejména proto, že Vy svůj boj proti korupci z našeho pohledu myslíte vážně a velmi si ceníme Vaší odvahy.

I za svůj projekt a příznivce našeho projektu Vám držíme palce a budeme tuto záležitost i nadále sledovat.

A v duchu Vašeho příspěvku si dovolím doplnit, Ano, pane Foldyno (a další kritici oznamování), jsme Bonzáci, Bonzáci Korupce!

3 0
možnosti
  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Jsem obyčejný občan, kterému není lhostejný, kde a jak žije. Jelikož nejsem spokojený se současným stavem společnosti, tak se snažím být aktivní - dát lidem Víru, Naději, Lásku a Radost. Velkou oporou mi je rodina a spousty přátel, kteří smýšlejí podobně.

Můj přístup k životu je, že se máme tak, jak si zasloužíme. Mé současné heslo je "Občané Nejsou ovce!"

Seznam rubrik